torsdag 21. juni 2012

INSPIRASJON TIL ST. HANS AFTEN

Har du kanskje en oppskrift på en god salat, marinade eller noe annet spennende som du vil dele? Jeg ønsker inspirasjon til noe nytt å servere på St. Hansaften! Tips mottas med takk :)

Mmm... hva er vel bedre en duften av nystekt brød? Prøv denne deilige oppskriften som jeg fikk av en god kollega. Hiv deg rundt og overrask dine kjære med hjemmebakt brød til St. Hans- helgen!

 
HJEMMEBAKT BRØD
Brød av to poser mel. To kg mel kan høres mye ut, men deigen er lett å arbeide med og kan bakes ut til festlige brytebrød, hjertebrød, rundstykker eller mer hverdagslige biter direkte i langpannen.

Ingredienser:
100 gr gjær
12 dl vann
1 dl olje
1,5 ss salt
4- 6 dl ristede solsikkekjerner
2 kg hvetemel

Smuldre gjæren i en bolle, helst i kjøkkenmaskin, det blir stor deig. Varm vannet til 37 grader. Tilsett oljen og hell blandingen over gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett deretter salt, solsikkekjerner og mel. Men spar ca 2-3 dl av melet til utbakingen. Arbeid dette sammen til en smidig deig. La deigen heve under klede i ca 45 min. Bak deretter ut i ønsket form. Etterhev brødene under et klede i ca 35 min. Skru ovnen på 250 grader, men senk temperaturen til 225 grader når brødene settes inn. Stekes på andre rille nedenfra i 25-30 min. Lykke til og kos dere!



1 kommentar: